Monique Sabel

L_001312-bewerkt
Monique Sabel (1978)

Locatie: Voetbalveld Wilhelmina

“Den Bosch heeft hele leuke en mooie plekjes en dit is misschien niet het mooiste plekje, maar voor mij telt hij wel degelijk, want ik ben hier regelmatig te vinden met mijn kinderen, die hier voetballen. Ik ben geen coach of zo, maar ik ben hier wel vaak. Ik kom al vanaf mijn elfde bij Wilhelmina – ik heb hier zelf vroeger ook gevoetbald – en zie nog veel gezichten vanuit die tijd, dus er zijn veel mensen die al heel lang bij de club zijn. Een echte familieclub.”

% feitelijke Bosschenaar: 100%
% Gevoels Bosschenaar: 100%

“Ik ben op de Rompert geboren, daar heb ik tot mijn vijfde gewoond en van daaruit zijn we verhuisd naar de Maaspoort. Daar zijn we verschillende keren verhuisd, maar ik ben eigenlijk altijd op de Maaspoort gebleven. Ik heb trouwens ook negen jaar in Engelen gewoond, maar sinds een paar jaar woon ik weer in dezelfde wijk en bevalt ook nu weer heel erg goed.
Het was heel leuk om op te groeien in de Maaspoort; daar had ik veel vrienden en vriendinnen. Het is een leuke wijk, die steeds groter is geworden en die nog best centraal gelegen is ook.
Heel mijn familie woont in Den Bosch, ik woon er graag, dus ik voel me ook echt 100% Bossche. Lang geleden ben ik zelfs nog Miss Stadsgezicht Den Bosch geweest. Ik voel me hier heel erg thuis en zal hier ook nooit weggaan.”

Wat is er mooi aan Den Bosch?
“Het culturele, de oude gebouwen in de binnenstad; als je door de stad loopt zie je van alles als je rondkijkt. Die oude panden zijn prachtig en de Sint-Jan is natuurlijk het pronkstuk van Den Bosch. Ik kom heel graag in de Korte Putstraat, daar ben ik regelmatig te vinden, zeker als de zon schijnt. Ik vind Roels altijd heel leuk; een fijne plek om te eten en te borrelen.”

Wat is er lelijk?
“Dat weet ik zo eigenlijk niet. Er zijn beslist zat plekken die ik niet mooi vind, maar die kan ik zo een-twee-drie niet opnoemen.”

Wat maakt je trots op Den Bosch?
“Ik ben trots op Den Bosch, vanwege het feit dat we de meest gastvrije stad van het land zijn en de Korte Putstraat is natuurlijk een aantal keer gekozen tot de beste terrasstraat van het land, dus er zijn genoeg dingen om trots te zijn op de stad.”

Wat kromt je tenen?
“Eigenlijk ben ik heel positief over de stad; ik maak me ook niet snel druk om dingen, misschien dat dat ook helpt.”

Wat heeft de stad jou te bieden?
“De warmte en de gezelligheid in de stad, die zijn heel belangrijk voor me. Mijn vrienden en familie natuurlijk ook; onze familie is heel close. Met Koningsdag of met muziekfeesten ben ik regelmatig in de stad, dat zijn ook mooie evenementen.”

Wat heb jij de stad te bieden?
“Ik ben onlangs tweede geworden met de Mrs Universe Nederland verkiezing en ik heb niet het idee dat ik de stad daar dan mee vertegenwoordig of echt iets te bieden heb, maar het is wel altijd leuk om dan te kunnen noemen dat je uit Den Bosch komt.”

Is Den Bosch een man of een vrouw?
“Een vrouw. Ik vind de warmte en de gezelligheid in de stad heel belangrijk en die eigenschappen zijn toch meer vrouwelijk. Maar als je dan naar de architectuur kijkt, dan maakt dat de stad wel wat mannelijker. Een beetje een combinatie dus.”

welke ambitie mag de stad meer hebben?
“De samenwerking tussen bijvoorbeeld bedrijven, winkelstraten, horeca, culturele organisaties en evenementen zou nog beter kunnen. Er zouden meer nieuwe en verrassende evenementen kunnen worden georganiseerd, waardoor bezoekers naar de stad blijven komen. Dat soort evenementen kan helpen om onze gemeente nog hipper, innovatiever en trendier te maken.”