Meedoen gaat niet meer, want:

IkBenBosch is af!

Na het maken van bijna 60 portretten en het houden van evenzoveel gesprekken met stuk voor stuk interessante Bosschenaren uit alle hoeken en gaten van de stad, hebben fotograaf Marieke Viergever en tekstschrijver Jeroen Konings besloten om hun gezamenlijke IkBenBosch-project af te sluiten.

Wat begon vanuit een toevallige ontmoeting waarbij bleek dat beide initiatiefnemers – los van elkaar – al met eenzelfde idee rondliepen, mondde al snel uit tot het maken van een aantal portretten, in de hoop een soort dwarsdoorsnede van de inwoners van onze prachtstad te vinden. Met behulp van VOLOP Den Bosch en Kleefkracht konden portretten in woord en beeld worden geprint en geëxposeerd in o.a. het VVV-kantoor, in een leegstaand pand in de Nieuwstraat en vulden we een van de Bossche brugwachtershuisjes aan de Zuid-Willemsvaart. Daarna realiseerden we met steun van Hermes business netwerk en de onvolprezen Pieter van Roosmalen een interactief meubel, dat o.a. te zien was in Verkadefabriek, JBZ Ziekenhuis Den Bosch, Muzerije en Bibliotheek Den Bosch. En nu, na ruim 2 jaar portretteren, interviewen en altijd interessante gesprekken met mooie Bosschenaren is het af!

Veel dank aan iedereen die het heeft aangedurfd om voor lens en microfoon te verschijnen en zichzelf en zijn of haar woorden te laten vereeuwigen. En dank aan jou, ons publiek, dat onze beelden en verhalen met zoveel enthousiasme heeft bekeken en gelezen. Het was mooi!

Ps: De website http://www.ikbenbosch.nl blijft nog een tijdje online. En natuurlijk houden we deze FB-pagina ook nog even in de lucht.

Ps 2: Marieke gaat verder met fotograferen, Jeroen met schrijven. Mocht je ooit mooie beelden of lekkere teksten nodig hebben, kijk dan gerust eens op http://www.overstekendbeeld.nl of https://www.demanvantaal.nl

Ps 3: Zijn we toch een beetje benieuwd: wat was jouw favoriete portret en waarom? Laat je een reactie achter op onze Facebookpagina?